Forløb & Fakta

Skrave Fodbevægelse er et tilbud om at variere den daglige halve times bevægelse, som vi får anbefalet at have.

Målet er at få så mange som muligt i Skrave Sogn til at bevæge sig mere, og det på en SJOV og SUND måde.

Skrave Fodbevægelse giver dig mulighed for at blive varmet godt op, og så
og det på tre forskellige distancer: 2, 4 og 6 km. Så kan alle være med - uanset udgangspunkt.

Start
Første gang var mandag den 30. marts. Det er gratis at deltage, og du skal ikke være medlem af nogen forening eller lign. I 2019 er første gang 6. maj.

Sådan her kommer det til at foregå
Hver mandag aften kl. 19.30 mødes vi ved Københoved Forsamlingshus.
Hvornår du er færdig, afhænger af hvilken distance, du vælger og din hurtighed, og hvor længe du vil hygge dig bagefter.


RuterVed Minicentret hænger der hver gang i vinduet en planche med 3 forskellige ruter. En på 2, 4 og 6 km. Ruterne er forskellige hver gang. Hver distance har sin egen farve. Se mere om distancer og ruter.
Du vælger hvilken rute, som du vil gå eller løbe. Det behøver ikke at være den samme distance hver gang. Har du go'e ben, så kan du tage en længere. Det kunne også være, at der en dag var en spændende tur, som du gerne ville prøve. Ved siden af kortene hænger en lille vindretningsviser - så ved du, om du har med- eller modvind ud eller hjem.

Inden start skal du have dit "klippekort" udleveret. Du får en farvemarkering på, som angiver den distance du har valgt. Og du kan låne en plastlomme til at have kortet i undervejs. Er du usikker på ruten, så kan du få et kort/luftfoto med ruten udleveret. Læs mere om "klippekortet" her.
Så går du udenfor, krydser gaden og begynder før-udstrækningen og har mulighed for snakke med andre, indtil alle har fået udleveret deres klippekort.

Opvarmning og turen
På tværs af gangarter og distancer får vi en fælles opvarmning. Denne opvarmning er med til at forberede kroppen på, at den skal til at være aktiv og som forebygger skader. Kommer du for sent, og ikke deltager i opvarmningen, må du gerne bruge ruterne, men dine kilometer tælles ikke med i den samlede opgørelse. Opvarmningen er den eneste fælles aktivitet, som alle deltager i.
Ved afslutning af opvarmningen gives en status på kilometertilbagelæggelsen og gives andre beskeder, bl.a. næste gangs mødested.

Når opvarmningen er færdig, så sender vi de forskellige ruter afsted. Her har du så mulighed for at finde nogle at følges med. Du kan også vælge at gå/løbe alene.

Alle ruterne er ud-og-hjem-ruter. Ude ved vendepunktet er der en ubemandet post (lidt lige som til orienteringsløb), og ved denne post er der en "hulklipper", som du så klipper dit "klippekort" med.

OBS: Begynderprogrammet anvender IKKE de anviste ruter. Dvs. nybegynderne møder ikke erfarne løbere/gængere ude på ruten. Nybegynderne trænes op med gang og løb i intervaller, hvilket betyder, at deres kilometertilbagelæggelse måles op efter træningen. OBS - i 2019 er  der  ikke begynderløbetræning aftalt på nuværende tidspunkt. Er der interesse, så opretter vi hold.

Når du kommer tilbage til Minicenteret, afleverer du dit "klippekort", og sørger selv for at strække ud. Udenfor ligger der en mappe med udstrækningsøvelser.


Dagen efter vil du på hjemmesiden her kunne se aftenens kilometertal og det samlede antal kilometer, vi har tilbagelagt.

Variation
Når vi er kommet godt igang, vil der blive indlagt forskellige overraskelser i progammet - uanset distance og gangart. Vi tager måske til Jels Sø eller Åtte Bjerge og løber eller går, og der bliver indlagt forskellige sjove fodbevægelsesopgaver på ruterne.